Facebook

Wat is Reiki?

Bekijk ook onze lessen/workshops voor Reiki

Reiki is een complementaire geneeswijze, waarbij universele levensenergie (Ki, Chi, Prana) wordt doorgegeven via handposities. Reiki komt uit Japan, het betekent universele levensenergie. Levensenergie stroomt door alles wat leeft en met Reiki wordt een evt. tekort aan energie weer aangevuld.  Met Reiki kan je jezelf of een ander behandelen. Het ondersteunt ons zelfherstellend vermogen. De meeste mensen ervaren Reiki als diep ontspannend.
Reiki wordt als aanvullende geneeswijze toegepast in praktijken, instellingen en op scholen. Maar ook je eigen gezin en vriendenkring hebben baat bij Reiki. Iedereen kan leren om zichzelf en een ander te helpen met Reiki. Het is eenvoudig en direct werkend.

De Reiki Usui System of Natural Healing methode is ontwikkeld door Sensei Mikao Usui. Een Sensei is een (oosterse) Meester, in het Westen wordt dit soms ten onrechte vertaald met dr. Usui. Er zijn verschillende verhalen in omloop over zijn ontdekking van Reiki, hoewel je het misschien beter ontwikkeling kan noemen. Hij kwam uit een oud geslacht van Samurai krijgers en was van daaruit van jongs af aan bekend met o.a. helingstechnieken en meditatie vanuit boeddhistische en shinto-tradities. Hij onderzocht deze verder en gaf er ook les in. Hij zocht naar een manier waarop je levensenergie kunt doorgeven zonder je eigen energie door te geven. Volgens sommige bronnen kwam hij na een meditatie van 21 dagen op de berg Kurama tot het inzicht dat leidde tot de ontwikkeling van Reiki als de zelfgenezende methode zoals wij die nu kennen. In elk geval weten we zeker dat hij zijn leven gewijd heeft aan meditatie en heling;

Reiki is dus ontstaan uit een lange weg van gedegen onderzoek en ervaring. De ontwikkelingen sindsdien gaan door, er zijn meerdere Reiki stijlen gekomen, maar de basis vormt bij allen Reiki zoals het door Usui Mikao ontwikkeld is.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass