Facebook

Choose your language

workshop voorschoten, adem en ontspanning, leren ademen, adem techniek, workshop ontspanning, frisse lucht, vrouw op strand ademen

Adem- en ontspanning

In- en ontspanning wisselen elkaar af in je leven. Soms rust je echter onvoldoende uit en blijf je gespannen.  Dit kan allerlei klachten geven, soms zonder duidelijke oorzaak. Een paar voorbeelden: vermoeidheid, hoofdpijn, burn-out, hyperventilatie, paniek, pijn. Daarom ontwikkelde dr. van Dixhoorn, arts, de zgn. Methode van Dixhoorn met Adem & Ontspanningsoefeningen.

Adem & Ontspanningsoefeningen
 De praktische oefeningen zijn eenvoudig en daardoor voor bijna iedereen geschikt. Je leert:
- je gespannenheid beter te (h)erkennen;
- hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Adem & Ontspanningslessen, wekelijks
Deze lessen duren een uur en zijn een combinatie van oefeningen uit de methode van dr. van Dixhoorn & Yoga Nidra. Dit is een vorm van ontspanning waarbij je net niet slaapt, maar wel diep ontspant. Hierdoor kom je fysiek en mentaal tot rust en kan je herstellen van de negatieve gevolgen van teveel stress. Yoga Nidra bevordert bovendien een goede nachtrust.  Het eerste half uur doen we oefeningen volgens de methode van Dixhoorn,  het tweede half uur, liggend op je mat, Yoga Nidra onder begeleiding van je docent. Na afloop drinken we thee.

Workshops Adem & Ontspanning
In een serie van 6 workshops van 2 uur met max. 8 personen doen we staande, zittende en liggende oefeningen uit de methode van Dixhoorn. We werken daarbij o.a. met onze aandacht, adem, houding en bewegingen. Je doet, je ervaart, je ontdekt: dat is samengevat hoe we in deze workshops te werk gaan.

Individuele lessen Adem & Ontspanning

Naast de wekelijkse lessen en workshops kun je ook Individuele lessen voor max. 2 personen boeken op afspraak (50 euro per uur, 2 personen 25 euro p.p.) Deze lessen kunnen op maat samengesteld worden.

Door wie
Corinne Broeder heeft een erkende specialisatie Adem & Ontspanning voor yogadocenten volgens de methode van Dixhoorn gevolgd. Ze wil je graag op pad helpen om beter te leren omgaan met spanning en ademproblemen. Vanuit haar yogapraktijk heeft ze hier ruim ervaring mee. Ze vindt de kracht van deze lessen dat je zelf ontdekt en leert hoe je meer ontspannen kunt leven. In haar lessen staan aandacht, rust en plezier in wat je doet centraal.

Praktisch:

De wekelijkse lessen kan je op dinsdag van 10.00 - 11.00 uur volgen in Voorschoten. De prijs is 10 euro per les per termijn, incl. thee na afloop. Losse lessen zijn 12,50 euro per les, een proefles 10 euro. Als je start betaal je het resterende aantal lessen van een termijn. Niet gevolgde lessen kunnen niet opgeschoven worden naar de volgende termijn.

De workshops worden gegeven op woensdagavonden van 19.30 – 21.30 PM met 2 en 3 weken tussenpauze. De tussenliggende weken bieden de ruimte om zelf in de praktijk te brengen wat je geleerd hebt. De leslocatie voor de workshops is; Het Knooppunt, Christiaan Huygensstraat 10-C in Voorschoten. De prijs is 165 euro voor 6 workshops. Niet gevolgde workshops worden niet gerestitueerd.

Tip: weet je niet of deze lessen geschikt zijn voor je? Overleg bij twijfel met de docent en met je behandelaar.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden