Facebook

Choose your language

workshop voorschoten, adem en ontspanning, leren ademen, adem techniek, workshop ontspanning, frisse lucht, vrouw op strand ademen

Adem- en ontspanning

Misschien heb je van je huisarts, psycholoog of na revalidatie het advies gekregen om eens yoga te proberen om meer te leren ontspannen. Door ziekte, stress, een burn-out lukt dat soms niet goed meer, je komt dan onvoldoende tot rust en herstel. Yoga kan dan goed helpen, net als meditatie en mindfulness. Maar soms is dat een te grote stap om mee te beginnen. Dan zijn de Adem & Ontspan lessen een fijn startpunt. We werken in deze lessen met een combinatie van oefeningen uit de Adem en Ontspan Therapie van dr. van Dixhoorn, arts en laagdrempelige yoga oefeningen, we sluiten de lessen af met een uitgebreide Yoga Nidra, diepe ontspanning.

De methode van Dixhoorn bestaat uit eenvoudige oefeningen die simpel en voor iedereen goed te doen zijn. Via de bewegingen leer je spanning bij jezelf beter herkennen en leer je door eigen ervaring hoe je hier beter mee om kunt kan. De oefeningen helpen je weer natuurlijker en vrijer te bewegen en ademen.

Adem & Ontspanningslessen, wekelijks
De lessen duren een uur en zijn een combinatie van oefeningen uit de methode van dr. van Dixhoorn, eenvoudige yoga oefeningen & Yoga Nidra, een vorm van diepe ontspanning. Hierdoor kom je fysiek en mentaal weer tot rust, het zenuwstelsel kalmeert en je kan  herstellen van de negatieve gevolgen van (teveel) stress. Door Yoga Nidra gaan veel mensen beter slapen. De groep is klein, max. 5 personen, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Na afloop drinken we thee.

Workshops Adem & Ontspanning & Yoga Nidra
In een maandelijkse serie van 10 workshops van anderhalf uur ga je via staande, zittende en liggende Dixhoorn- en yoga oefeningen naar een diepe begeleide ontspanning, de Yoga Nidra. We werken daarbij o.a. met onze aandacht, adem, houding en bewegingen. Je doet, je ervaart, je ontdekt: dat is samengevat hoe we in deze workshops te werk gaan.

Individuele lessen Adem & Ontspanning

Naast de wekelijkse lessen en maandelijkse workshops kun je de Adem & Ontspanlessen ook als individuele les volgen, geheel op maat.

Door wie
Corinne Broeder heeft een erkende specialisatie Adem & Ontspanning voor yogadocenten volgens de methode van Dixhoorn gevolgd  en verschillende vervolgmodules Skeletal Breathing Yoga bij Yvonne Esser, docent ademtherapie. Ze is heel enthousiast over de mogelijkheden van deze methode naast yoga en wil je graag op pad helpen om beter te leren omgaan met spanning en ademproblemen. Vanuit haar yogapraktijk heeft ze hier ruim ervaring mee. In haar lessen staan aandacht, rust en plezier in wat je doet centraal.

Praktisch:

De wekelijkse lessen kan je op maandag van 9.30 - 10.30 uur volgen in Voorschoten. De workshops worden gegeven op elke tweede woensdagavond van de maand van 19.45 – 21.15  PM.

Tip: weet je niet of deze lessen geschikt zijn voor je? Overleg bij twijfel met de docent en/of  met je behandelaar.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden