Facebook

Choose your language

Soort yoga

De basis van onze lessen is Hatha yoga, in Nederland de bekendste vorm van yoga. Hierbij staan de de zgn. asana's, houdingen en ademhaling centraal. Het helpt je vitaal te blijven, je ontwikkelt kracht en souplesse. Behalve dat besteden we ook aandacht aan mindfulness, korte meditaties en ontspanning.
Hatha komt van Ha(karam), zon en Tha(karam), maan. Daarnaast zijn onze lessen geinspireerd op Raja Yoga, waar je hieronder nog iets meer over kunt lezen. Het woord Yoga zelf tenslotte staat voor verbinding: een verbinding met jezelf èn met de wereld om je heen.

Hatha yoga is een onderdeel van Raja yoga. Deze Klassieke yoga is al ruim 2000 jaar geleden in de Yoga Sutra's  van Patanjali beschreven. Er zijn 8 stappen op dit yogapad, te weten:
​1. yama's en 2. niyamas (hoe ga je in het leven goed met jezelf en anderen om)
3. adem/energie (pranayama)
​4. houdingen (asana's)
​5. het terugtrekken van de zintuigen (pratyahara)
6. concentratie (dharana)
​7. meditatie (dhyana)
​8. eenwording/bevrijding (samadhi).

De ontspanning aan het einde van elke les is een belangrijk onderdeel voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Bijtijds bewust ontspannen betekent hersteltijd voor lichaam en geest!  Gelukkig wordt dit langzaam aan meer en meer erkend. ​Doordat we de ontspanning altijd een aantal weken herhalen, leer je hem spelenderwijs en kan je hem ook thuis beoefenen.

Heel veel yoganamen waar je misschien wel van gehoord hebt zijn niet aan bod gekomen: Yin yoga, Ashtanga yoga, Kundalini yoga, Power yoga, Vinyasa Yoga, Yoga Nidra etc. Misschien helpt het je om te weten dat al deze yogavormen uiteindelijk van dezelfde bron afstammen. Om te kijken of de yoga die je bij ons beoefent aan je wensen voldoet kan je dus het beste gewoon een proefles volgen, want het gaat ons meer om de inhoud dan om de naam!

Ben je bang dat yoga te moeilijk voor je is? De lessen bij Yogaclass zijn voor bijna iedereen geschikt, een proefles op afspraak kan je dat zelf laten ervaren. Er is ook een extra milde yogales van een uur i.p.v. 5 kwartier, waarbij o.a. stoelyoga aan bod komt.

Yoga leiden, yoga voorschoten, lotus bloem, reiki leiden, reiki voorschoten
Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden