Facebook

Groepslessen yoga

Yogaclass geeft yogalessen in Voorschoten en omgeving. De lessen worden in het Nederlands en/of Engels aangeboden. Vloeiende bewegingen en yogahoudingen worden met aandacht voor de adem beoefend. Je kracht, souplesse en vitaliteit verbeteren, lichaam en geest vormen één goed samenwerkend geheel. Je voelt je rustig, helder en fit. Je blijft beter in balans in je dagelijks leven. We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt in onze lessen. Niets hoeft, je respecteert je mogelijkheden en grenzen, in alle veiligheid kan je jezelf zijn. De lessen kenmerken zich door plezier, flow, rust, ontspanning.  

Inhoud van de les

Tijdens de lessen werken we aan:
- beweging en houding (asana's)
- ademhaling en energie (pranayama)
- aandacht - mindfulness, meditatie
- ontspanning.
De ontspanning wordt een aantal weken herhaald zodat je deze ook thuis kunt toepassen. Naast deze vaste les-onderdelen worden elementen uit de yogafilosofie in de vorm van korte inspiraties vertaald naar ons dagelijks leven. Ook wordt Yoga Nidra beoefend. We beginnen en eindigen de lessen in stilte.  Niet omdat het moet, maar omdat je even niks HOEFT te zeggen. Zo leren we samen de kracht van momenten van contemplatie in je leven kennen. Denk door het woordje filosofie niet dat het zweverig is: we voelen ook elke les duidelijk waar en hoe we onze voeten neerzetten want down to earth, met beide voeten stevig op de grond blijven hoort er net zo goed bij in het leven!

Milde yoga
Op woensdag hebben we een kortere yogales van een uur. Deze les is extra rustig en kleine aanpassingen zijn mogelijk, zoals bijv. stoel-yoga. Deze les is daarom voor veel mensen geschikt. De ontspanning aan het einde van de les ondersteunt je welzijn en zorgt ervoor dat je uitgerust en opgefrist naar huis gaat.En ook hierbij geldt: binnen je mogelijkheden werk je wel degelijk aan vitaliteit. 

Yoga geschikt voor jou?
We oefenen met respect voor onze eigen mogelijkheden. De yogalessen zijn daardoor voor vrijwel iedereen geschikt. Heb je vragen over je gezondheid en het beoefenen van yoga? Overleg dan met je arts of therapeut en bespreek dat met de docent. Meestal is er geen bezwaar.

Brief van een leerling

"Ik kan me nog goed mijn eerste les herinneren. Ik verwachtte een soort aerobics of poweryoga maar dat was dit dus helemaal niet! Ik kwam met mijn vriendin, we keken elkaar aan en vroegen ons af of dit wel iets voor ons was: niet kletsen zoals we normaal doen maar stil zijn, in kleermakerszit stil zitten, gedachten loslaten. De eerste les leek het onmogelijk voor ons. We besloten een serie proeflessen te nemen. We moesten behalve op de houdingen ook op adem letten, glimlachen, schouders ontspannen etc. En dat allemaal tegelijk?!
Nu zijn we zo blij dat we toen doorgezet hebben. Het heeft ons echt veranderd in positieve zin, ook in ons gewone, dagelijkse leven. We kunnen niet meer zonder onze wekelijkse les en als we een keer een les missen vinden we dat zelfs jammer! De Yogaflow, het kalmerende ritme en de stem van Corinne leiden ons naar een oase van kalmte. Wij hopen nog heel lang de yogalessen te volgen".

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass