Facebook
workshop voorschoten, adem en ontspanning, leren ademen, adem techniek, workshop ontspanning, frisse lucht, vrouw op strand ademen

Adem en Ontspan

Voor wie zijn de Adem en Ontspanlessen geschikt? Misschien heb je van je huisarts, therapeut, psycholoog of na revalidatie het advies gekregen om yoga te proberen. Door ziekte en stress, bij een burn-out lukt ontspannen soms niet goed meer. Dan zijn de laagdrempelige Adem & Ontspan lessen een fijn startpunt, evt. als opstap naar latere yogalessen.

We werken in de Adem & Ontspanlessen met een combinatie van oefeningen uit de Adem en Ontspan Therapie van dr. van Dixhoorn, arts, eenvoudige oefeningen waarmee je zelf spanning leert herkennen en loslaten, milde yoga-oefeningen en we sluiten de lessen af met een Yoga Nidra, een diepe ontspanning van minstens 30 minuten.

Workshops Adem & Ontspanning & Yoga Nidra
In de maandelijkse workshops ontdek je hoe je makkelijker en vrijer beweegt en ademt. We doen eenvoudige oefeningen uit de Adem & Ontspan methode van dr. van Dixhoorn en milde yoga-oefeningen die ook heel geschikt zijn voor mensen met gewrichtsklachten. Onze aandacht en adem nemen we daarbij als vanzelf mee. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Na de pauze vervolgen we de workshop met een Yoga Nidra. Dit is een ontspanning waarbij je in 30-40 minuten naar een steeds diepere staat van ontspanning geleid wordt, naar de grens tussen waken en slapen. Er wordt gezegd dat 1 uur yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur slaap!
De workshops zijn geschikt voor iedereen die dieper en beter willen (leren) ontspannen, zowel beginners als gevorderden. Yoga Nidra heeft (net als meditatie) een kalmerende uitwerking op ons zenuwstelsel, recent wetenschappelijk neurologisch onderzoek bevestigt dit. Je komt hierdoor fysiek en mentaal beter in balans, je veerkracht en vitaliteit nemen toe. De oefeningen die duidelijk effect hebben bij jou kan je vervolgens thuis herhalen: oefening baart kunst. je leert hier spelenderwijs wat voor jou goed werkt en ook ontspannen kan je dus (weer) leren. Voor een goede gezondheid is het essentieel om te leren dat je naast alle inspanningen die je dagelijks levert ook voldoende ontspant! Oftewel: leer om ook eens te niksen...
Reacties van eerdere deelnemers: Dit is echt een bijzondere ervaring, ik kan nooit makkelijk liggen vanwege mijn rugklachten en nu ging het wel; ik gebruik sommige tips uit de workshops ook op mijn werk; ik sliep hierna als een roos...

Je kan deze workshops zien als een ontdekkingsreis door jezelf waarbij elke maand een ander onderwerp aandacht krijgt. Het accent ligt op het doen en ervaren en zo ontdekken. Je pen en papier mag je thuis laten.

Adem & Ontspanningslessen, wekelijks
De lessen op maandagmorgen duren een uur en zijn een combinatie van oefeningen uit de methode van dr. van Dixhoorn, eenvoudige yoga oefeningen & Yoga Nidra, een vorm van diepe ontspanning. Hierdoor kom je fysiek en mentaal weer tot rust, het zenuwstelsel kalmeert en je kan  herstellen van de negatieve gevolgen van (teveel) stress. Door Yoga Nidra gaan veel mensen beter slapen. De groep is klein, max. 5 personen, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Na afloop drinken we thee.

Individuele lessen Adem & Ontspanning

Naast de wekelijkse lessen en maandelijkse workshops kun je de Adem & Ontspanlessen ook als individuele les volgen, geheel op maat.

Door wie
Corinne Broeder heeft een erkende specialisatie Adem & Ontspanning voor yogadocenten volgens de methode van Dixhoorn gevolgd  en verschillende vervolgmodules Skeletal Breathing Yoga bij Yvonne Esser, docent ademtherapie. Ze is heel enthousiast over de mogelijkheden van deze methode naast yoga en wil je graag op pad helpen om beter te leren omgaan met spanning en ademproblemen. Vanuit haar yogapraktijk heeft ze hier ruim ervaring mee. In haar lessen staan aandacht, rust en plezier in wat je doet centraal.

Praktisch:

De wekelijkse lessen kan je op maandag van 9.30 - 10.30 uur volgen in Voorschoten. De workshops worden gegeven op elke tweede woensdagavond van de maand van 19.45 – 21.15  PM.

Tip: weet je niet of deze lessen geschikt zijn voor je? Overleg bij twijfel met de docent en/of  met je behandelaar. Je kan altijd eerst een losse les of workshop volgen.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass