Facebook

Over Yogaclass

Mijn naam is Corinne Broeder- van Zoest, ik verzorg de yoga-, adem & ontspan-lessen en Reikicursussen van Yogaclass. Ik woon in Voorschoten, ben getrouwd en moeder van twee kinderen.
Sinds 1994 beoefen ik yoga, ik ben ermee begonnen na een blessure. Al na de eerste les het gevoel dat ik "thuiskwam", al moest ik er wel even aan wennen. Het begon met een wekelijkse les en werd een levenswijze die ik nu deel met Yogaclass.   Yoga biedt nl. veel meer dan alleen fysieke oefeningen. Ook je mentale en emotionele souplesse oefen je met yoga. Mijn lessen zijn geen week hetzelfde, omdat ik zelf blijf leren, ontdekken. Wel loopt er een rode draad door de lessen per periode, we werken met thema's en  inspiraties zodat je uit de les kan halen wat goed bij je past. Dat deel ik graag met je!

Naast mijn werk voor Yogaclass ben ik voor familieleden (langdurig) mantelzorger. Ik weet daardoor uit eigen ervaring hoe belangrijk het is goed voor jezelf te blijven zorgen, juist als er veel van je gevraagd wordt door werk of familie. Als je ziek of herstellend bent is goed voor jezelf zorgen zelfs je allereerste verantwoording. Ik wil je heel graag helpen ontdekken en leren hoe je zelf je eigen levensenergie en veerkracht kan ondersteunen en versterken via Yoga, Adem, Ontspanning en Reiki.

Opleiding

Yoga, Adem en Ontspanning
Ik heb mijn opleiding voor Hatha Yogadocent gevolgd bij yoga-opleidingsinstituut Osmose in Den Haag. In de praktijk groeide mijn belangstelling voor de adem en ontspanning, zeker bij de individuele lessen coach ik leerlingen vaak op dit gebied. Als specialisatie heb ik een bijscholing Adem en Ontspanning voor yogadocenten gevolgd volgens de methode van dr. van Dixhoorn. Verder volg ik op regelmatige basis workshops en cursussen o.a. op het gebied van Pranayama, Yoga psychologie, Ademtraining, Skeletal Breathing Yoga, Yoga Nidra, Yoga Therapy, Mindfulness. Maar het allerbelangrijkst: yoga is een vast onderdeel van mijn eigen dagelijkse leven. Vanuit eigen ervaring kan ik mijn leerlingen begeleiden op hun yogapad. Ik wil nl. graag met anderen delen hoe je zelf met yoga je welzijn kan verbeteren!

Reiki
Behalve yogadocent ben ik Reiki Master volgens The Usui System of Natural Healing - Shinpiden Master & Teacher Usui Ryoho Reiki. Ik heb daarvoor opleidingen van verschillende Masters gevolgd en praktijkervaring opgedaan. Ik geef Reikibehandelingen en cursussen. Yoga en Reiki vullen elkaar goed aan: ze verbeteren de levensenergie. Reiki werkt diep ontspannend. Ik geef graag aan anderen door hoe je hiermee de gezondheid kan ondersteunen.

English
Ook niet Nederlands sprekende yoga studenten zijn bij mij van harte welkom bij de Engelse yogales, want "Home is where the heart is". Ik ben in het bezit van het Certificate of Proficiency in English van de University of Cambridge.

SYN logo samenwerkende yogadocenten nederland yoga leiden

Waarom wij lid zijn van SYN.

Samenwerkende Yogadocenten Nederland is een vereniging die ernaar  streeft de klassieke yoga in Nederland (en daarbuiten) zo goed en integer mogelijk door te geven. De lessen van Yogaclass zijn geinspireerd op de klassieke yoga zoals beschreven in de ruim tweeduizend jaar oude Yoga Sutra's van Patañjali, waarbij we een vertaling maken naar onze moderne tijd.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass