Facebook

Wat is Reiki?

Bekijk ook onze lessen/workshops voor Reiki

Reiki is een complementaire geneeswijze, waarbij universele levensenergie (Ki, Chi, Prana) wordt doorgegeven via handposities. Reiki komt uit Japan, het betekent universele levensenergie. Deze energie stroomt door ons en alles wat leeft. Een goed energieniveau ondersteunt je zelfgenezend vermogen. Met Reiki kan je jezelf of een ander behandelen. De meeste mensen vinden een Reikibehandeling diep ontspannend. De diepe ontspanning helpt herstelprocessen in het lichaam op gang. Rust- en hersteltijd zijn onmisbaar in onze vaak (te) drukke levens.
Steeds meer wordt de waarde van Reiki als aanvullende, alternatieve geneeswijze erkend. Reiki wordt o.a. toegepast in praktijken, instellingen en op scholen. Maar ook privé is Reiki onmismaar. De eenvoud van Reiki en directe toepasbaarheid maken het zo mooi. Iedereen kan leren om zichzelf en een ander te helpen met de zachte kracht die Reiki is. Zoals water zijn weg vindt in een rivier, zo vindt Reiki zijn weg in de ontvanger. Of het nu een kind of een volwassene is, met Reiki ontspan je volledig en fris je weer op!

De Reiki Usui System of Natural Healing methode is ontwikkeld door Sensei Mikao Usui. Een Sensei is een (oosterse) Meester, in het Westen wordt dit soms ten onrechte vertaald met dr. Usui. Er zijn verschillende verhalen in omloop over zijn ontdekking van Reiki, hoewel je het misschien beter ontwikkeling kan noemen. Hij kwam uit een oud geslacht van Samurai krijgers en was van daaruit van jongs af aan bekend met o.a. helingstechnieken en meditatie vanuit boeddhistische en shinto-tradities. Hij onderzocht deze verder en gaf er ook les in. Hij zocht naar een manier waarop je levensenergie kunt doorgeven zonder je eigen energie door te geven. Volgens sommige bronnen kwam hij na een meditatie van 21 dagen op de berg Kurama tot het inzicht dat leidde tot de ontwikkeling van Reiki als de zelfgenezende methode zoals wij die nu kennen. In elk geval weten we zeker dat hij zijn leven gewijd heeft aan meditatie en heling; Reiki is dus ontstaan uit een lange weg van gedegen onderzoek en ervaring. De ontwikkelingen sindsdien gaan door, er zijn meerdere Reiki stijlen gekomen, maar de basis vormt bij allen Reiki zoals het door Usui Mikao ontwikkeld is.

Mikao Usui stelde voor zichzelf en zijn studenten vijf leefregels/principes (Gokai) op om dagelijks te herhalen, ter ondersteuning van onze fysieke en mentale gezondheid.

5 Reiki principes "Gokai"

Vandaag maak ik mij geen zorgen
vandaag ben ik niet boos
vandaag ben ik dankbaar
vandaag werk ik toegewijd
vandaag ben ik vriendelijk.

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass