Facebook

Soort Yoga

De basis van mijn lessen is rustige Hatha Yoga. We beginnen de les in stilte en luisteren naar een korte inspiratie. Daarna starten we de les fysiek. Via vloeiende bewegingen komen we naar een houding, we nemen daarbij de adem mee. Aandacht (mindfulness) en korte meditaties komen aan bod,  elke les wordt afgesloten met een fijne ontspanning. Zo versterk je met je wekelijkse yogales je vitaliteit, souplesse en balans. Je ervaart dat in- en ontspanning bij elkaar horen als yin en yang. Met yoga zorg je goed voor jezelf.

Klassieke yoga - filosofie
Hatha komt van Ha(karam), zon en Tha(karam). Hatha yoga bestaat uit de eerste 4 stappen van klassieke (Raja) yoga. Dit wordt ook wel het 8-voudige pad genoemd, beschreven door de Indiase wijsgeer Patanjali in de Yoga Sutra's. De 8 stappen zijn:
​1. hoe ga je met anderen om - ethische kwesties (yama's)
2. hoe ga je met jezelf om - eigen keuzes/verantwoording (niyamas)
3. adem/energie (pranayama)
​4. houdingen (asana's)
​5. het terugtrekken van de zintuigen (pratyahara)
6. concentratie (dharana)
​7. meditatie (dhyana)
​8. eenwording / verlichting (samadhi).

Er zijn nog veel andere yogavormen zoals Yin yoga, Kundalini, Dru Yoga etc. Verschillende namen en accenten, maar allemaal stammen ze af van klassieke yoga af. Om te kijken of mijn yogales bij je past kan je het beste een proefles volgen.

Is de yogales geschikt voor jou?
Het fijne van yoga is dat je het naar je eigen mogelijkheden beoefent, we respecteren daarbij onze grenzen. De lessen zijn daardoor geschikt voor jong en oud. Ook als je niet sterk en lenig bent kan je dus yoga beoefenen. Zijn er bijzonderheden, dan kan je starten met een serie van 4 individuele lessen, waarbij we kijken of de groepslessen geschikt voor je zijn. Overleg dit indien nodig met je behandelaar. Bij individuele lessen bied ik Yoga op Maat, yoga die bij jou past.

Foto door Marcus Aurelius via Pexels
Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass