Facebook

CORONA PROTOCOL: zie Informatie, huisregels

Groepslessen yoga

Yogaclass geeft yogalessen in Voorschoten. Vloeiende bewegingen en yogahoudingen worden met aandacht voor de adem beoefend. Yoga helpt je vitaal en soepel te blijven, je voelt je kalm en helder.Door regelmatig yoga te beoefenen bouw je aan een betere balans in je dagelijks leven voor lichaam en geest.Je leert uit eigen ervaring wat wel en niet goed bij je past en dat ga je vanzelf in je dagelijks leven meer en meer toepassen. De lessen kenmerken zich door plezier, flow, rust en ontspanning. We vinden het heel belangrijk dat je je thuis voelt: na een proefles weet je dat.

Inhoud van de yogales

Tijdens de lessen werken we aan:
- beweging en houding (asana's)
- adem en energie (pranayama)
- aandacht - mindfulness, meditatie
- ontspanning.
Elke les besteden we aandacht aan stevig met beide voeten op de aarde staan: de basis in je leven. De yoga filosofie vertalen we als korte inspiraties voor je dagelijks leven en dat biedt vaak verrassend veel inzicht horen we van onze leerlingen terug. De ontspanning wordt altijd een aantal weken herhaald: fijn als je ook thuis wilt ontspannen, je leert het zo spelenderwijs. Ook Yoga Nidra, "Yogic Sleep" wordt regelmatig beoefend. Senioren volgen geen aparte les, beginners en gevorderden hebben samen les. In elke les zijn kleine aanpassingen mogelijk zoals bijv. stoelyoga. We beginnen en eindigen de lessen in stilte.

Online live yogales

De online live yogales kan je makkelijk vanuit je eigen huis volgen. Een opname ervan blijft een week voor je beschikbaar zodat je hem ook kunt herhalen. Deze les is vooral fijn als je minder mobiel bent, chronisch ziek, of herstellend. We doen extra milde yoga, gewrichtsoefeningen, stoelyoga, aandachtsoefeningen, adem & ontspanning (dr. van Dixhoorn methode) en yoga nidra - diepteontspanning. Je gaat makkelijker bewegen, vrijer ademen: de basis voor je gezondheid. Deze lessen sluiten goed aan als je huisarts of therapeut je aanraadt yoga te gaan doen maar je bent (nog) niet klaar voor een groepsles.

Yoga geschikt voor jou?
We oefenen met respect voor onze eigen mogelijkheden. De yogalessen zijn daardoor voor vrijwel iedereen geschikt. Bij Yogaclass volgen mensen met allerlei klachten de lessen: rugklachten, chronische ziektes, NAH, kanker, depressie, burn out, post-Covid: iedereen is welkom. De klachten worden niet in de les besproken, maar wel in de wijze van beoefenen gerespecteerd. Met plezier doen wat je wel kunt staat dus op de voorgrond in alle lessen. Als de groepsles niet bij je past kan je individuele lessen volgen, waarin we de les afstemmen op jouw situatie. Heb je vragen over je gezondheid en het beoefenen van yoga? Overleg dan met je huisarts, of therapeut en bespreek dat met de docent: evt. vragen van je behandelaar beantwoorden we graag. Meestal is er geen bezwaar: integendeel.

Brief van een leerling

"Ik kan me nog goed mijn eerste les herinneren. Ik verwachtte een soort aerobics of poweryoga maar dat was dit dus helemaal niet! Ik kwam met mijn vriendin, we keken elkaar aan en vroegen ons af of dit wel iets voor ons was: niet kletsen zoals we normaal doen maar stil zijn, in kleermakerszit stil zitten, gedachten loslaten. De eerste les leek het onmogelijk voor ons. We besloten een serie proeflessen te nemen. We moesten behalve op de houdingen ook op adem letten, glimlachen, schouders ontspannen etc. En dat allemaal tegelijk?!
Nu zijn we zo blij dat we toen doorgezet hebben. Het heeft ons echt veranderd in positieve zin, ook in ons gewone, dagelijkse leven. We kunnen niet meer zonder onze wekelijkse les en als we een keer een les missen vinden we dat zelfs jammer! De Yogaflow, het kalmerende ritme en de stem van Corinne leiden ons naar een oase van kalmte. Wij hopen nog heel lang de yogalessen te volgen".

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass