Facebook
workshop voorschoten, adem en ontspanning, leren ademen, adem techniek, workshop ontspanning, frisse lucht, vrouw op strand ademen

Adem & Ontspan

In mijn yogalessen integreer ik oefeningen uit de Adem & Ontspanings Therapie van dr. van Dixhoorn, arts. Ik heb een erkende specialisatie voor yogadocenten gevolgd bij Yvonne Esser en ben heel enthousiast over de mogelijkheden die deze methode biedt naast yoga.

Wat is Adem & Ontspan? Via eenvoudige oefeningen leer je zelf ontdekken waar evt. spanningen fysiek en mentaal bij jou aanwezig zijn en hoe je deze spanning kan verminderen. Via de oefeningen ga je in je dagelijks leven vrijer bewegen en ademen, waardoor je beter functioneert. Door Adem & Ontspan leer je wat je zelf kan doen om beter in je vel te zitten. En dat is precies wat Yogaclass graag aan je wil overbrengen!

Voor wie is Adem & Ontspan geschikt? Misschien heb je van je huisarts, psycholoog, revalidatie - of fysiotherapeut het advies gekregen om yoga te proberen. Door(chronische) ziekte en stress, bij een burn-out lukt ontspannen soms niet goed meer. Dan zijn de laagdrempelige Adem & Ontspanoefeningen een fijn startpunt.Je kan ook Adem & Ontspan lessen volgen op individuele basis. De lessen kunnen dan afgestemd worden op jouw mogelijkheden.

Online Adem & Ontspanlessen met Yoga Nidra
In de online lessen op maandagmorgen doen we Adem & Ontspan oefeningen in combinatie met milde yoga en Yoga Nidra, diepe ontspanning. Hierdoor kom je fysiek en mentaal tot rust, het zenuwstelsel kalmeert. Vanaf daar begint het herstel van de negatieve gevolgen van (teveel) stress, je vitaliteit en veerkracht nemen toe. Door Yoga Nidra gaan veel mensen beter slapen. Omdat deze lessen online gegeven worden kan je ze volgen vanuit je eigen huis. Dus ook als je minder mobiel bent of prikkelgevoelig door bijv. NAH, kan je wekelijks lessen volgen bij Yogaclass!

Workshops Adem & Ontspan met Yoga Nidra
In de Adem & Ontspan-workshops ontdek je zelf hoe je makkelijker en vrijer beweegt en ademt. We doen eenvoudige oefeningen uit de Adem & Ontspan methode van dr. van Dixhoorn en milde yoga-oefeningen die ook geschikt zijn voor mensen met gewrichtsklachten. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Na de pauze vervolgen we de workshop met een Yoga Nidra, "Yogic Sleep". Dit is een ontspanning waarbij je naar een steeds diepere staat van ontspanning gaat. Diepgewortelde stress kan hierbij als vanzelf stap voor stap losgelaten worden. De workshops zijn geschikt voor iedereen die dieper en beter willen (leren) ontspannen, zowel beginners als gevorderden. Het accent ligt op het doen en ervaren en zo ontdekken. Je pen en papier mag je thuis laten. De workshops worden aangekondigd op de Evenementenpagina van deze website.

Reacties van deelnemers: Dit is echt een bijzondere ervaring, ik kan nooit makkelijk liggen vanwege mijn rugklachten en nu ging het wel; ik gebruik sommige tips uit de workshops ook op mijn werk; ik sliep hierna als een roos...

 

Copyright © 2017 - Yogaclass - Algemene voorwaarden
Yogaclass

Yogaclass